SCHOONE HEIDE.BE

Voedingsadvies

 

Een gezond voedingspatroon is een vereiste om op je juiste gewicht te blijven, energiek en vitaal te zijn.

We voorzien ons lichaam hiermee van de nodige bouwstoffen.

 

Persoonlijk voedingsadvies is maatwerk en moet worden afgestemd op jouw constitutie en levensomstandigheden zoals: Lichamelijke conditie, klachten, intoleranties, allergieën…

 

Een individueel aangepast advies kan zorgen voor een betere levenskwaliteit.

 

Hilde kan je helpen met de juiste keuze, met aandacht voor natuurlijke en volwaardige voeding.

Natuurvoedingsleer: vegetarisme, zuur-base, combinatie-eten, mediterrane dieet.

Therapeutische diëten: cholesterolbeperkend, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, eliminatiedieet.

Vermageringsdiëten: glycemische index-dieet, hormonen en vermageren, intermettend vasten.

Gewicht verliezen is niet de enige reden om op dieet te gaan. Gezond eten is een belangrijke factor in het voorkomen van de veel voorkomende welvaartsziekten. Preventie voor gezondheidsrisico's zoals ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose.... zijn voor vrouwen in de postmenopauze belangrijk.

Veranderen van eetgewoonten is een slimme stap. Anders gaan eten zonder persé te willen afvallen bevrijd je ook van de druk die het regime van een dieet met zich meebrengt. Best mogelijk dat de overstap op voeding die minder caloriedicht is, meer nutriënten bevat en beter verzadigt, als bijeffect gewichtsverlies heeft. De beste voedig is voor het grootste deel plantaardig, en voor een klein deel dierlijk. Verder bevat het zo veel mogelijk onbewerkte producten, waarin veel nutriënten maar weinig calorieën zitten. Vezels zijn onmisbaar en gezonde vetten zeer belangrijk.

Voedingsadvies op basis van iriscopie analyse (detail foto van de ogen). Dit om je constitutie aan de hand van je kleur van je ogen te bepalen; genetisch bepaalde emotionele en fysieke geaardheid. Meerdere diatheses (vlekjes, kringen…) zijn te bepalen naargelang je levensstijl.

Soms zijn aanvullende (orthomoleculaire) supplementen nodig. Door ze in te zetten als specifieke ondersteuning op een welbepaald terrein, ter preventie, nood aan beschermende antioxidanten, detox of ontgifting.

Eeuwenlang wordt er reeds gebruik gemaakt van geneeskrachtige planten / fyto-hormonen voor het behouden en ondersteunen van je gezondheid. Bij kruidenadvies wordt er rekening gehouden of er geen nevenwerkingen kunnen zijn met uw reguliere medicatie. Ze dienen steeds met voorzichtigheid te worden toegediend.

Bach Bloesem remedies is een natuurlijke methode om emoties in balans te brengen. De engelse arts Dr.Bach stelde vast dat ze vrouwen kunnen helpen om zich bewust te worden van bepaalde gemoedstoestanden, die hun op termijn zelfs ziek kunnen maken. Zo werd aangetoond dat onze gedachten en emoties een invloed kunnen hebben op de fysieke conditie van ons lichaam. Ze kunnen ondersteuning bieden voor verschillende emoties zoals angst, onrust, piekeren…

Aromatherapie, de toepassing van geurige plant-essences en hun werking op lichaam en stemming.

Tarieven

35€ voor een half uur / 50€ voor een uur / 65€ voor 90minuten / 85€ voor 2 uur.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

SCHOONE HEIDE.

Heistraat 164 2440 Geel.

hilde.wijns@gmail.com

0478 24 57 68